Chokladtryfflar med hallon och vanilj

Chokladtryfflar med hallon och vanilj blir vackert röda av hallonpulver. Hallonpulver kan man enkelt göra själv genom att mixa torkade hallon.
Joel Lindqvist
Foto: Peter Carlsson

Ingredienser

  • 250 g choklad - mörk
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g hallon
  • 0,5 vaniljstång
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 50 g smör

Garnering

  • 0,75 dl hallonpulver - frystorkat

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Passera hallonen genom en sil. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

  2. Koka upp hallonpuré, vaniljfrön, grädde och honung och mixa slätt med mixerstav.

  3. Koka upp igen och häll blandningen över chokladen. Rör tills chokladen lösts upp. Låt svalna till 35–40°. Tillsätt smöret.

  4. Häll smeten i en form och låt stelna, 24 timmar i rumstemperatur eller 4 timmar i kyl.

  5. Rulla smeten till bollar och rulla dem i hallonpulver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!