Klassiska chokladtryfflar

Ljuvlig chokladtryffel doppad i smält choklad och rullad i kakao. Smarrig klassiker som tar lite tid att göra, men som är väl värd att vänta på!
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 325 g mörk choklad
  • 2,25 dl vispgrädde
  • 1 msk glukos - flytande, (finns på bakavdelningen i mataffären)

Att rulla i

  • 75 g choklad
  • 1,5 dl kakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen till tryffeln och lägg den i en skål.

  2. Koka upp grädden och glykosen. Häll den heta grädden över chokladen och rör tills all choklad smält.

  3. Häll upp massan i en liten skål och sätt plastfolie direkt över tryffeln. Sätt skålen i kylen i minst 6 timmar.

  4. Ta ut chokladtryffeln och rulla till bollar. Lägg bollarna på ett fat och sätt in dem i kylen.

  5. Hacka och smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad.

  6. Sikta ut kakaon på ett fat.

  7. Ta lite choklad i handflatan och rulla en boll i taget i chokladen och i kakaon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!