Chokladtryffel med apelsinkola

Recept på chokladtryffel med apelsinkola. Glykos i tryffeln ger en len och mjuk konsistens.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,75 tsk salt
  • 75 g strösocker
  • 25 g glykos
  • 300 g mjölkchoklad
  • 125 g choklad - mörk
  • 50 g smör - osaltat
  • 0,5 apelsin - rivet skal
  • 0,5 tsk Cointreau

Garnering

  • 2 msk kakao - siktad
  • 1 apelsin - rivet skal

Gör så här

  1. Koka upp grädde och salt i en liten kastrull.

  2. Smält socker och glykos i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt grädden försiktigt under vispning. Låt koka 1 minut tills sockret lösts upp igen. Låt svalna något, ca 2 min.

  3. Finhacka båda chokladsorterna och lägg dem i en bunke. Tillsätt smör, apelsinskal och cointreau. Häll den varma karamellsåsen över chokladen. Låt stå 10 min utan att röra.

  4. Rör därefter ihop tryffeln med en slickepott (här hittar du en  slickepott från Roy Fares). Häll tryffeln i en form med bakplåtspapper eller i knäckformar. Låt stelna i kylen till nästa dag.

  5. Pudra över kakaon och strö över apelsinskalet. Skär tryffeln i bitar med en varm kniv.  Förvara i kylen tills de ska serveras.

    Foto: Ulrika Pousette

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!