Chokladtoscarutor

Chokladtoscarutor har ett knaprigt täcke med rikligt med nötter. De blandade nötterna kan ersättas med samma mängd grovhackade mandlar.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver

Toscasmet

  • 100 g choklad - mörk (70%)
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mjölk
  • 200 g nötter - blandade, t ex pecannötter, pistaschnötter, pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20 x 30 xcm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Toscasmet: Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl och mjölk. Låt koka upp under omrörning. Blanda ner chokalden och rör tills den smält.

  4. Häll smeten över kakan och strö på nötterna. Grädda kakan ytterligare ca 10 min. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor och serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!