Chokladsufflé

Ljummen chokladsufflé med hjortron- och äppelsalsa. Chokladsufflé är en härligt lyxig dessert.

Mitt Kök
Chokladsufflé
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 125 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Salsa

  • 1 st äpple - tärnat
  • 3 dl hjortron
  • 2 msk vit sirap
  • 1 tsk röd chili - urkärnad och hackad

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen. Rör om så att den smälter. Blanda ner chokladen i äggvispet. Blanda vetemjölet med kakao och bakpulver. Sikta ner mjölet i smeten. Smöra och sockra små portionsformar à 1 1/2 dl. Fyll dem nästan ända upp till kanten med chokladsmet. Grädda chokladbakelsen mitt i ugnen strax före serveringen, cirka 12 minuter. De ska vara lite krämiga i mitten. Blanda hjortron med tärnat äpple med vit sirap och spansk chilipeppar. Servera till chokladsufflén.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök