Chokladsufflé

Ljummen chokladsufflé med hjortron- och äppelsalsa. Chokladsufflé är en härligt lyxig dessert.
Mitt Kök
Thomas Carlén
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 125 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Salsa

  • 1 st äpple - tärnat
  • 3 dl hjortron
  • 2 msk vit sirap
  • 1 tsk röd chili - urkärnad och hackad

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen. Rör om så att den smälter. Blanda ner chokladen i äggvispet. Blanda vetemjölet med kakao och bakpulver. Sikta ner mjölet i smeten. Smöra och sockra små portionsformar à 1 1/2 dl. Fyll dem nästan ända upp till kanten med chokladsmet. Grädda chokladbakelsen mitt i ugnen strax före serveringen, cirka 12 minuter. De ska vara lite krämiga i mitten. Blanda hjortron med tärnat äpple med vit sirap och spansk chilipeppar. Servera till chokladsufflén.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!