Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Chokladsnittar med pistaschnötter

Variera med olika nötter eller pärlsocker ovanpå.
Mitt Kök
Chokladsnittar med pistaschnötter
Chokladsnittar med pistaschnötter
Chokladsnittar med pistaschnötter
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk sirap - ljus
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bikarbonat

Garnering

  • 0,5 dl pistaschnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rör smör, socker och sirap mjukt med elvisp. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat och sikta ner i smeten.

  3. Arbeta ihop till en deg och dela i två bitar. Rulla längder nästan lika långa som plåten.

  4. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till med fingrarna. Hacka nötterna grovt och strö över längderna. Tryck till så de fastnar och grädda i 10-12 minuter.

  5. Skär de varma längderna i smala, sneda bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök