Chokladrutor med kolagrädde

Recept på kladdiga rutor i långpanna. Tranbär och kanel är en oslagbart god kombination i en kladdkaka. Och till bärens friska smak passar det utmärkt med en söt kolagrädde.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 dl tranbär - frysta
  • bakplåtspapper - till formen

Kolagrädde

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl karamelliserad mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna som mäter cirka 20x30 centimeter med bakplåtspapper.

  2. Smält smöret. Ta från värmen, bryt ner chokladen och rör tills den smält.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladen i äggvispet. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, vaniljpulver och vispa ner i smeten.

  4. Bred ut smeten i formen. Strö över tranbär.

  5. Grädda i mitten av ugnen 18–20 minuter. Låt kakan kallna och förvara i kylen. Skär i rutor vid servering. Servera med kolagrädden.

  6. Kolagrädde: Vispa grädden ganska hårt. Mjukrör den karamelliserade mjölken och vänd ner i grädden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

Recept från Mitt kök