Chokladrulltårta med mintkräm

Recept på chokladrulltårta med mintkräm. Drömtårta i friskt mintsmakande variant, perfekt till eftermiddagsfikat. Blir det något över är efterrätten given på lördagskvällen.
Recept på chokladrulltårta med mintkräm.
Recept på chokladrulltårta med mintkräm. Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 äggvita
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Ingredienser

  • 50 g mörk choklad - mörk
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 0,5 krm pepparmintolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg, äggvita och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner blandningen i smeten, rör om försiktigt så att allt blandas. 

  2. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt kakan kallna. 

  3. Fyllning: Finhacka chokladen. Rör smör, florsocker och äggula smidigt. Tillsätt mintoljan. Bred smörkrämen på den kalla kakan. Strö över chokladen och rulla ihop. Förvara kakan i kylen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!