Chokladrulltårta – grundrecept

Recept på rulltårta med kakao. Den här chokladrulltårtan kallas även för drömtårta och kan fyllas med valfri fyllning. På bilden har vi valt jordnötsfyllning men smörkräm och andra härliga fyllningar passar givetvis perfekt de också.
Lena Söderström
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 msk potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader.

  2. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver och kakao.

  3. Vispa ägg och 1 ½ dl av sockret vitt och pösigt i en bunke, använd elvisp.

  4. Sikta ner mjölblandningen och blanda försiktigt till en slät smet, för hand.

  5. Bred ut smeten i ett jämt lager till en rektangel, 25 cm x 35 cm på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen 5-6 minuter, tills den fått fin färg.

  6. Lägg ut en ark bakplåtspapper på ett bord och strö över resten av sockret i ett tunt lager, medan kakan gräddas.

  7. Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspapperet och drag av och kasta papperet, som kakan gräddats på.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt

Recept från Mitt kök