Chokladrenar och snögubbar

Chokladrenar och snögubbar är julens roligaste godis som görs av söta och salta snacks. Renarnas ögon är gjorda av godiset från godisarmband.
Mia Öhrn
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 150 g choklad - mörk

Till 20 snögubbar

  • 150 g choklad - vit

Garnering

  • salta kringlor - eller salta pinnar
  • godis - jelly beans, mörk choklad, lakritsbåtar och punschknappar

Gör så här

  1. Smält chokladsorterna var för sig, i mikron eller över vattenbad.

  2. Klä brickor eller skärbrädor med bakplåtspapper och skeda ut chokladen i form av figurer.

  3. Garnera med salta pinnar eller kringlor och godis. Spritsa eventuellt mörk choklad som ögon, mun och knappar på snögubbarna. Låt stelna i kylen. Förvara kallt fram till serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!