Chokladpavlova

Slösa gärna med de friska bären på den söta marängtårtan. 

Allt om Mat
Chokladpavlova

Ingredienser

  • 7 äggvitor
  • 5,25 dl strösocker
  • 0,5 citron - pressad saft (2,5 msk)
  • 2 msk kakao
  • 50 g mandelspån - (1 påse)

Topping

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk florsocker
  • 1 l bär - färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Blanda äggvita, socker och citronsaft i en torr bunke. Vispa smeten över vattenbad till 65°. Smeten ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.

  2. Ta smeten från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat.

  3. Sikta i kakao och blanda i mandelspån. Skeda ut maräng- smeten på en plåt med bakplåtspapper till en rund botten, ca 30 cm i diameter.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 55 min, bottnen ska vara lite seg i mitten. Låt kallna på galler innan papperet dras bort.

  5. Vispa grädden och blanda med yoghurt och florsocker. Bred gräddblandningen över marängbottnen. Strö över bär.

Vad tyckte du om receptet?