Chokladpannkakor med färsk frukt

Stek gärna chokladpannkakorna en dag i förväg, så att de har hunnit kallna innan man fyller dem med frukt.
Chokladpannkakor med färsk frukt
Chokladpannkakor med färsk frukt Foto: Charlie Drevstam

Chokladpannkakor med färsk frukt

  • 100 g mörk choklad - (70%)
  • 1,5 dl vetemjöl - (120 g)
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk smör

Frukt

  • 1 mango
  • 1 apelsin
  • 2 bananer
  • 1 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad.

  2. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.

  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

  4. Blanda i resten av mjölken och äggen.

  5. Vispa ner den smälta chokladen. Låt smeten stå och svälla ca 15 min.

  6. Stek tunna pannkakor av smeten i smör i en stekpanna med släpplättbeläggning.

  7. Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i mindre bitar. Skala och skär apelsinen i bitar. Blanda mango och apelsin. Skala och mosa bananerna med citronsaften.

  8. Lägg lite bananmos på varje pannkaka. Fördela frukten på och rulla ihop.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!