Chokladpannacotta med syltad apelsin

Recept på chokladpannacotta med syltad apelsin. En perfekt dessert som kan stå färdig i kylen, bara att garnera före servering.
Cecilia Andersson

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 1 bit ingefära - färsk, ca 5 cm (40 g)
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 stjärnanis

Mjölkchokladpannacotta

  • 1 gelatinblad
  • 125 g mjölkchoklad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,25 dl honung

Crisp

  • 25 g choklad - mörk, (70 %)
  • 1 dl corn flakes

Garnering

  • pistaschnötter - hackade

Gör så här

  1. Skölj en av apelsinerna noga i ljummet vatten. Riv skalet med ett zestjärn. Skär bort skalet från apelsinerna, skär dem i hinnfria klyftor. Skala och skiva ingefäran.

  2. Blanda ingefära, socker, vatten, vaniljsocker och stjärnanis i en kastrull. Koka upp så att sockret smälter. Häll lagen över apelsinklyftorna. Ställ i kylen ca 30 min.

  3. Fördela apelsinklyftorna i glas och häll på ca 1 msk lag. Ställ ­glasen i frysen ca 2 timmar.

  4. Koka de strimlade apelsinskalen i resterande lag ca 3 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  5. Pannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung och häll över chokladen. Mixa slätt med mixerstav. Ta upp och blanda ner gelatinbladet.  Rör tills det smält. Ställ i kylen ca 2 timmar.

  6. Ta glasen ur frysen och häll på pannacotta. Låt stå i kylen ca 4 timmar.

  7. Crisp: Hacka och smält chokladen. Blanda med cornflakes. Strö ut blandningen på ett bakplåtspapper för att stelna.

  8. Bryt crispet i bitar. Garnera desserten med crisp, apelsinskal och pistaschnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!