Glutenfria chokladmuffins

Maffiga och snabbakade muffins! Toppa med grovt hackad mörk choklad och kakaonibs och grädda 15 minuter i ugnen.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 125 g smör - mjukt
  • 2 dl kokossocker
  • 2 ägg
  • 3,5 dl glutenfri mjölmix - till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk Dansukker Steviasocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 dl kesella - 10 procent
  • 50 g mörk choklad - sockerfri, grovt hackad
  • 1,5 msk kakaonibs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa smöret och kokossockret poröst.

  3. Tillsätt ett ägg i taget.

  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med kesellan. Fyll i smeten i pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).

  5. Lägg på chokladbitarna och strö över kakaonibsen.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du ett recept på glutenfri mjölmix.

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!