Glutenfria chokladmuffins

Maffiga och snabbakade muffins! Toppa med grovt hackad mörk choklad och kakaonibs och grädda 15 minuter i ugnen.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 125 g smör - mjukt
  • 2 dl kokossocker
  • 2 ägg
  • 3,5 dl glutenfri mjölmix - till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk Dansukker Steviasocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 dl kesella - 10 procent
  • 50 g mörk choklad - sockerfri, grovt hackad
  • 1,5 msk kakaonibs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa smöret och kokossockret poröst.

  3. Tillsätt ett ägg i taget.

  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med kesellan. Fyll i smeten i pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).

  5. Lägg på chokladbitarna och strö över kakaonibsen.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du ett recept på glutenfri mjölmix.

Recept från Mitt kök