Chokladmoussetårta med kokosbottnar

Chokladmoussetårta med kokosbottnar är en verklig festtårta – lätt att förbereda och bra att frysa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 350 g mandelmassa
  • 5 äggvitor
  • 2 dl kokos

Mousse

  • 400 g choklad - Marabou dark milk
  • 5 äggulor
  • 3 msk apelsinskal - rom eller rivet
  • 5 dl vispgrädde

Garnering

  • 1 nypa kakao
  • 1 nypa choklad - ev hyvlad mörk
  • 1 nypa kakaobönor - ev, av choklad

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper på en eller två plåtar och rita rundlar med hjälp av botten på en 24 cm form med löstagbar kant. Tejpa ev overheadfilm innanför kanten på formen så får du en extra jämn och blank kant på tårtan.

  2. Grovriv mandelmassan. Dela äggen och spara gulorna till moussen. Vispa vitorna hårt i ren, torr bunke med dito visp, vänd ner mandelmassa och kokos i äggviteskummet och bred ut smeten i rundlarna.

  3. Grädda bottnarna mitt i ugnen 15–20 min.

  4. Smält chokladen i vattenbad över svag värme och rör ner äggulor och rom i chokladen. Vispa grädden till fast, men ändå inte för hårt, skum. Rör först ner lite av grädden i chokladsmeten och blanda väl. Vänd därefter ner resten.

  5. Lägg en av bottnarna i formen, fyll med hälften av chokladmoussen. Lägg på den andra bottnen och häll på resten av chokladmoussen. Täck med plast och kyl eller frys tårtan.

  6. Lossa tårtan ur formen, lägg upp och garnera den med pudrad kakao, chokladkaffebönor och ev hyvlad mörk choklad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!