Chokladmousse x 3

Tre goda mousser i en gör desserten spännande både till smak och utseende. Vill du hellre bjuda smakerna var för sig räcker en sats till två personer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 30 g mörk choklad - mörk
  • 50 g mjölkchoklad
  • 0,75 msk Cointreau
  • 60 g vit choklad
  • 0,75 msk Grand Marnier

Gör så här

  1. Koka upp grädden. Hacka under tiden chokladsorterna var för sig och lägg i tre olika bunkar.

  2. Häll 1 dl (100 g) grädde över varje chokladsort. Blanda väl.

  3. Tillsätt Cointreau till mjölkchokladen och Grand Marnier till den vita chokladen. Ställ bunkarna kallt minst 5 timmar, gärna över natten.

  4. Vispa mousserna var för sig med elvispen till ett löst fluff, men var försiktig – vispar du för länge kan moussen skära sig.

  5. Blanda de tre mousserna i en spritspåse med tyll och spritsa ut moussen i vackra glas. Ställ kallt fram till serveringen. Garnera med chokladrullar (se rutan t v) och citronmelissblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!