Chokladmousse med punsch

Recept på chokladmousse med punsch. Droppa gärna lite extra punsch över desserten precis före servering eller servera den kyld i glas vid sidan om.
Chokladmousse med punsch
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 75 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk punsch
  • 4 cantucciniskorpor - med choklad, + 4

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den över vattenbad eller i mikron. Vispa grädden. Blanda ner hälften av grädden i chokladen och rör i florsocker. Blanda resten av grädden med punsch. Krossa 4 skorpor.

  2. Varva chokladmousse, grädde och skorpor i glas. Låt stå i kylen ca 1 timme före servering.

  3. Servera moussen med en skorpa vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?