Chokladmousse med chilikokta aprikoser och mynta

Chilikokta aprikoser till chokladmousse är en supergod kombination. Både mousse och aprikoser kan förberedas dagen före.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g choklad - mörk (70 %)
  • 2 äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 msk bryggkaffe - starkt

Inkokta aprikoser

  • 200 g aprikoser - torkade
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vin - torrt, vitt
  • 0,5 vaniljstång
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk citronsaft - pressad
  • 1 chili - röd, spansk peppar

Garnering

  • 2 msk myntablad - färska

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.

  2. Vispa äggvitorna med socker till ett riktigt fast skum. Vispa grädden fast.

  3. Rör ner äggulor och kaffe i chokladen. Vänd ner grädden och sist äggvitan.

  4. Häll upp i glas och låt stå i kylen ca 2 timmar eller över natten så att moussen stelnar.

  5. Aprikoser: Koka upp vatten, vin, vaniljstång, socker och citronsaft. Halvera aprikoserna och koka dem i lagen tills den blir simmig, ca 10 min. Kärna ur och strimla chilin. Blanda ner chilin i lagen och låt kallna.

  6. Toppa chokladmoussen med aprikoser och garnera med mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!