Fransk chokladmousse

En fyllig chokladmousse i genuin fransk anda. Vill man kan man smaksätta med en matsked espresso eller konjak.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad - hackad
  • 1,75 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor

Tillbehör

  • 2 dl vispgrädde - lättvispad
  • mörk choklad - riven

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål.

  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält. Rör i äggulorna.

  3. Vispa upp äggvitorna och vänd ner direkt i chokladen.

  4. Fyll upp moussen i små portionsglas (till exempel likör eller portvinsglas). Låt moussen stelna i kylen i cirka 1 timme.

  5. Garnera med vispgrädde och riven choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök