Chokladmazarin

Recept på mazarin i långpanna. Chokladmazarin serveras med frukt eller bär och gärna en klick lättvispad grädde.

Chokladmazarin
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 0,5 msk strösocker

Fyllning

  • 200 g mandelmassa
  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, smör och socker, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 20 x 20 cm. Ställ formen i frysen ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.

  2. Fyllning: Blanda mandelmassa, smör och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i kakao, mjöl och bakpulver. Häll smeten i pajskalet.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt kallna.

  4. Glasyr: Blanda florsocker, kakao och vatten och rör till en jämn glasyr. Bred glasyren på kakan och låt den stelna.

  5. Skär kakan i rutor och servera.

Vad tyckte du om receptet?