Chokladmazarin
I frys: 15 minuter
I ugn: 25 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Recept på mazarin i långpanna. Chokladmazarin serveras med frukt eller bär och gärna en klick lättvispad grädde.
Ingredienser
-
2 dl
vetemjöl
-
100 g
smör
-
0,5 msk
strösocker
Fyllning
-
200 g
mandelmassa
-
75 g
smör
- rumsvarmt
-
0,5 dl
strösocker
-
2
ägg
-
2 msk
kakao
-
1 msk
vetemjöl
-
0,5 tsk
bakpulver
Glasyr
-
1 dl
florsocker
-
2 msk
kakao
-
1 msk
vatten
Gör så här
-
Hacka ihop mjöl, smör och socker, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 20 x 20 cm. Ställ formen i frysen ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.
-
Fyllning: Blanda mandelmassa, smör och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i kakao, mjöl och bakpulver. Häll smeten i pajskalet.
-
Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt kallna.
-
Glasyr: Blanda florsocker, kakao och vatten och rör till en jämn glasyr. Bred glasyren på kakan och låt den stelna.
-
Skär kakan i rutor och servera.