Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Chokladkräm med flingsalt

Chokladkräm med flingsalt smakar gott både ljummen och kall. Det är fint att servera den i väl rengjorda äggskal.

Lena Söderström
Chokladkräm med flingsalt
Chokladkräm med flingsalt
Chokladkräm med flingsalt
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 100 g mjölkchoklad - eller mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Garnering

  • flingsalt

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden i en gryta. Ta pannan från värmen, lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.

  2. Vispa ihop äggulor, socker och majsstärkelse. Blanda ner äggblandningen i chokladsmeten. Värm chokladblandningen under omrörning tills den tjocknar och blir krämig, den ska inte koka.

  3. Fördela chokladkrämen i portionsformar eller äggskal.

  4. Servera krämen ljummen eller kall. Garnera med flingsalt precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?