Chokladkräm med flingsalt

Chokladkräm med flingsalt smakar gott både ljummen och kall. Det är fint att servera den i väl rengjorda äggskal.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 100 g mjölkchoklad - eller mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Garnering

  • flingsalt

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden i en gryta. Ta pannan från värmen, lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.

  2. Vispa ihop äggulor, socker och majsstärkelse. Blanda ner äggblandningen i chokladsmeten. Värm chokladblandningen under omrörning tills den tjocknar och blir krämig, den ska inte koka.

  3. Fördela chokladkrämen i portionsformar eller äggskal.

  4. Servera krämen ljummen eller kall. Garnera med flingsalt precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!