Chokladkakor med smörkräm

Chokladkakorna läggs ihop två och två med en underbar vaniljsmörkräm emellan. Kakorna är godast om de får stå en kort stund i kylskåp. Avnjut dem med ett stort glas kall mjölk.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 1,25 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,25 tsk bikarbonat
  • 1 - 2 tsk vatten - iskallt

Fyllning

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 4 dl florsocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 4 - 5 tsk mjölk

Gör så här

  1. Vispa smör, strösocker och salt vitt och poröst. Vispa ner ägget.

  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten till en slät deg tillsammans med vattnet. Tryck ut degen till en platt fyrkant. Plasta in och lägg den i kylskåp i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Ta ut degen och dela den i 2 delar.

    Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper, tills den är ca ½ cm tjock.

  4. Stansa ut rundlar, ca 6 cm i diameter. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Kavla och stansa ut resterande deg på samma sätt.

  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt kakorna svalna i några minuter och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna.

  6. Fyllning: Vispa ihop ingredienserna till en slät kräm. Bred eller spritsa lite fyllning på hälften av kakorna. Tryck försiktigt ihop dem med resten av kakorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!