Chokladsockerkaka

Den här maffiga chokadsockerkakan blir bäst om den får stå svalt ett dygn innan den serveras.
Allt om Mat

Kaka

  • 200 g smör
  • 100 g choklad - mörk (70 %)
  • 2 ägg
  • 1,75 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl - (120 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Glasyr

  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 0,75 msk vatten
  • 50 g smör
  • 100 g choklad - mörk (70 %)
  • 2 msk chokladkross - eller finhackad choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Låt smör och choklad smälta över vattenbad eller i en kastrull på låg värme. Rör om sparsamt.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner den smälta chokladblandningen.

  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner lite i taget i smeten.

  5. Fördela smeten i en smord och mjölad form som rymmer ca 1,2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

  6. Låt kakan svalna ca 20 min. Stjälp upp den och låt den kallna.

  7. Rör ut snabbkaffepulvret med vatten i en kastrull. Lägg i smör och choklad och smält på låg värme till en jämn chokladsmet. Skeda smeten över kakan och strö på chokladkross.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!