Läsartips: Kladdkaka med lingon

Vår läsare Karin Bruce gillar att mixtra med kakrecept, och lingon i kladdkakan visade sig vara en lyckad satsning.
Allt om Mat
Läsartips: Kladdkaka med lingon

Kladdkaka

  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl lingon

Tillbehör

  • vaniljglass - eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggpöset tillsammans med smöret.

  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över lingonen.

  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och servera med en klick glass eller lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?