Läsartips: Kladdkaka med lingon

Vår läsare Karin Bruce gillar att mixtra med kakrecept, och lingon i kladdkakan visade sig vara en lyckad satsning.
Allt om Mat

Kladdkaka

  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl lingon

Tillbehör

  • vaniljglass - eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggpöset tillsammans med smöret.

  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över lingonen.

  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och servera med en klick glass eller lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!