Chokladkaka med krämig frosting

Kärlekschokladkaka med toppad med geléhallon. En perfekt kaka att baka kring Alla hjärtans dag som är lätt att baka och väldigt god! Klipp gärna geléhallonen i mindre bitar med sax.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén Smith
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser: Kaka

  • 200 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 krm vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao

Frosting

  • 200 g cream cheese - till exempel Philadephia
  • 3 - 4 msk florsocker
  • 3 msk grädde

Till garnering

  • 2 - 3 dl geléhallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret och blanda det med mjölken.

  3. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst, använd elvisp.

  4. Blanda vetemjöl, vaniljpulver och bakpulver i en skål. Sikta ner kakao och blanda väl.

  5. Vänd ner mjöl- och kakaoblandningen i äggsmeten och vispa ihop. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och vispa ihop.

  6. Häll smeten i en kakform (1,8 dl) klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter, eller tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka.

  7. Vispa ihop cream cheese och siktat florsocker med elvisp. Tillsätt grädden och vispa ihop. Toppa kakan med frostingen. Strö över delade geléhallon.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Så bakar du glutenfria kärleksmums

Recept från Mitt kök