Chokladkaka med kolatryffel

Recept på chokladkaka med kolatryffel. En fantastisk liten tryffelkaka som ser avancerad ut men är väldigt enkel att göra. 
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 100 g mörk choklad - mörk + 100 g
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 burk karamelliserad mjölk - (397 g)

Garnering

  • 125 g hallon
  • 0,5 kruka citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en liten kastrull. Hacka 100 g choklad och rör ner i smöret. Vispa slätt. Vispa i socker och ägg.

  2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, med ett fastspänt bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen 12–15 min, tills kakan är torr i kanterna men lite kladdig i mitten. Låt svalna.

  3. Hacka och smält 100 g choklad. Tillsätt den karamelliserade mjölken och rör slätt. Bred tryffeln på kakan och garnera med hallon och citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!