Chokladglasstiramisu med kaffe- och chokladsås

Chokladglasstiramisu med kaffe- och chokladsås är en variant av tiramisu med espressosmaksatta savoiardikex, chokladglass och vispgrädde.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 12 savoiardikex
  • 0,5 l chokladglass
  • 50 g choklad - mörk
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 0,5 dl espressokaffepulver
  • 2 dl vispgrädde

Garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka ihop  socker med vatten till ca 2 1/2 dl återstår. Blanda ner kaffepulver. Rör ner chokladen i hälften av kaffesockerlagen. Låt svalna.

  2. Halvtina glassen. Lägg ut hälften av kexen i en form. Droppa på kaffelag. Lägg på glass, resten av kexen och kaffelagen. Ställ in i frysen.

  3. Lättvispa grädden. Ta ut glassen och bred på grädden lite slarvigt. Ringla över chokladkaffelagen och pudra över kakao.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!