Chokladfondant - glutenfri variant

Chokladfondant med gräddat skal och krämig kärna. När chokladfondanten görs med majsstärkelse är den glutenfri. Smeten kan förberedas och stå klar i formarna, bara att grädda inför serveringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad - mörk
  • 150 g smör - mjukt, gärna osaltat
  • 3 msk strösocker
  • 3 äggulor
  • 3 ägg - hela
  • 3 msk vetemjöl - eller Maizena majsstärkelse

Gör så här

  1. Smörj 6 cocotteformar à ca 1 1/2 dl rikligt, eller använd stora pappersmuffinsformar eller stor muffinsplåt. Lägg dessutom tillklippta, smorda bakplåtspappersrundlar i bottnen.

  2. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite.

  3. Vispa smör och socker mjukt med elvisp.

  4. Vispa först ner en äggula i taget, sedan resten av äggen.

  5. Vispa ner mjölet och chokladen. Hit kan förberedas dagen innan.

  6. Låt smeten bli rumstempererad, rör den mjuk om den förvarats kallt. Fördela i formarna. Hit kan förberedas samma dag.

  7. Vid servering: Sätt ugnen på 200°. Grädda på galler i nedre delen av ugnen 10 min, kanterna ska vara gräddade och mitten lös.

  8. Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra ev med florsocker och servera med en glasskula och lite svartvinbärssylt eller enbart ett glas portvin.

Vad tyckte du om receptet?

SE ÄVEN: Godaste efterrätterna med choklad

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!