Chokladfondant

Flytande chokladkaka. Chokladfondant är en chokladdessert som lagas i kopp och serveras ljummen med sitt ännu flytande innehåll. Därtill bjuds små klickar av dadelkompott och vispgrädde.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad - mörk hackad
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl

Servering

  • dadelkompott
  • grädde - vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° och smörj 4 - 5 cocotter eller andra ugnssäkra portionsformar.

  2. Smält smöret, låt det svalna till fingervarmt och låt chokladen smälta i det.

  3. Vispa socker och ägg pösigt.

  4. Vänd ner mjölet och den smälta choklad- och smörblandningen och blanda till en jämn smet.

  5. Fördela smeten i kopparna och grädda 8-10 min. Smeten ska då fortfarande vara lös i mitten. Servera kopparna medan kakan ännu är varm och fl ytande med dadelkompott och vispad grädde. Låter du kopparna kallna så stelnar kakan på samma sätt som en chokladtårta – då passar den till kaffet på maten!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!