Chokladdoppade maränger med hallon
I ugn: 1 timme
Aktiv tid c:a 15 minuter
Fett: 14g
Protein: 3g
Kolhydrater: 26g
Chokladdoppade maränger som blir krispiga ovanpå och lätt sega inuti.
Ingredienser
-
2 stora
äggvitor
-
1,5 dl
strösocker
-
100 g
choklad
- ljus
Till servering
-
2 dl
vispgrädde
- (40 %)
-
2 dl
hallon
- färska alt frysta och tinade
-
florsocker till pudring
Gör så här
-
Sätt ugnen på 100°.
-
Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp. Vispa i sockret, ca 3 msk i taget.
-
Klicka ut smeten med hjälp av en matsked på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i varje marängtopp.
-
Grädda marängerna i nedre delen av ugnen 1 timme. Stäng av värmen och låt marängerna stå på eftervärme (ugnsluckan stängd) ca 2–3 timmar.
-
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad i kastrull. Doppa eller bre med en sked halva marängerna med chokladen. Ställ dem att stelna på bakplåtspapper.
-
Toppa marängerna med vispad grädde och bär. Pudra över florsocker precis före servering.