Chokladdoppade jordgubbar

Recept på chokladdoppade jordgubbar med mörk och vit choklad.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 12 jordgubbar - ca
  • 100 g mörk choklad
  • 50 g vit choklad - vitt choklad

Gör så här

  1. Tvätta jordgubbarna och klappa dem torra, t ex med hushållspapper. Lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.

  2. Smält den mörka chokladen.

  3. Doppa jordgubbarna, en i taget, i den mörka chokladen och lägg att stelna på brickan. Eller skeda den mörka chokladen över jordgubbarna på brickan. Låt stelna i kylskåp ca 10 minuter.

  4. Smält den vita chokladen och ringla den över den mörka chokladen med en liten sked.

  5. Låt stelna i kylskåp ca 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto: Eva Hildén

Recept från Mitt kök