Chokladdoppad snabbkola med mandel

Recept på chokladdoppad snabbkola med mandel. Den här kolan är enkel att göra och blir extra god med ett täcke av mjölkchoklad. Förvara den svalt men helst inte i kylskåp.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 msk kakao
  • 3 msk vetemjöl
  • 2,25 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 0,5 dl sirap - ljus
  • 0,5 dl sötmandel - hackad
  • 150 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Lägg ett smörat bakplåtspapper i en form, ca 20 x 25 cm. Blanda alla ingredienser utom mjölkchokladen i en vid kastrull. Koka under omrörning 4–5 min. 

  2. Häll den varma blandningen i formen och låt den svalna. Skär i bitar innan den stelnat helt.

  3. Smält mjölkchokladen i vattenbad (se ruta om temperering) och vänd kolabitarna i chokladen med hjälp av två skedar.

  4. Lägg kolan att stelna på ett nytt bakplåtspapper. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!