Chokladdoppad pavlova med grädde och jordgubbar

Pavlova är en klassisk dessert som alltid går hem hos gästerna. Här har vi gjort dem ännu godare genom att doppa dem i choklad.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit (12 %)
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad

Fyllning

  • 2 - 3 dl vispgrädde
  • 200 g jordgubbar

Garnering

  • mynta
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.  Vispa äggvitorna tillsammans med ättikan i en bunke till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Fortsätt vispa till en glansig och fast marängsmet. Spritsa eller klicka ut marängsmeten i 4–6 runda formar på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i mitten av varje

    maräng.

  2. Sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna kallna i ugnen, med ugnsluckan på glänt.

  3. Hacka och smält chokladen i en skål över ett varmt vattenbad eller i mikron. Doppa toppen av varje maräng i chokladen. Låt chokladen stelna.

  4. Vispa grädden. Snoppa och halvera jordgubbarna. Fyll varje pavlova med grädde och jordgubbar. Garnera med mynta och ätbara blommor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!