Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Chokladdoppad knäck

Chokladdoppad knäck är en blandning av knäck och choklad, det bästa av två världar! Koktiden kan variera beroende på kastrull och hur varmt det är på plattan.

Mia Öhrn
Chokladdoppad knäck
Chokladdoppad knäck
Chokladdoppad knäck
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl sirap - ljus
  • 2 dl strösocker
  • 0,75 dl mandel - flagad eller hackad

Garnering

  • 400 g choklad - mörk
  • mandel - flagad eller hackad

Gör så här

  1. Koka upp grädde, sirap och socker i en stor kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda till 122°. Rör om i smeten då och då och ställ under tiden knäckformar på en bricka.

  2. Ta kastrullen från plattan och rör ner mandeln.

  3. Klicka ut knäcken i formarna och låt svalna. Ställ dem sedan att stelna i kylen ca 2 timmar.

  4. Ta bort pappersformarna från knäcken. Om knäcken är lite mjuk och det är svårt att lossa pappret kan de ställas i frysen en liten stund.

  5. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa knäcken i chokladen med hjälp av en gaffel. Knacka bort överflödig choklad mot skålens kant och lägg godiset på en bricka eller skärbräda med bakplåtspapper. Strö över mandel. Förvara godiset i kylen.

Vad tyckte du om receptet?