Chokladdoppad knäck

Chokladdoppad knäck är en blandning av knäck och choklad, det bästa av två världar! Koktiden kan variera beroende på kastrull och hur varmt det är på plattan.
Mia Öhrn
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl sirap - ljus
  • 2 dl strösocker
  • 0,75 dl mandel - flagad eller hackad

Garnering

  • 400 g choklad - mörk
  • mandel - flagad eller hackad

Gör så här

  1. Koka upp grädde, sirap och socker i en stor kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda till 122°. Rör om i smeten då och då och ställ under tiden knäckformar på en bricka.

  2. Ta kastrullen från plattan och rör ner mandeln.

  3. Klicka ut knäcken i formarna och låt svalna. Ställ dem sedan att stelna i kylen ca 2 timmar.

  4. Ta bort pappersformarna från knäcken. Om knäcken är lite mjuk och det är svårt att lossa pappret kan de ställas i frysen en liten stund.

  5. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa knäcken i chokladen med hjälp av en gaffel. Knacka bort överflödig choklad mot skålens kant och lägg godiset på en bricka eller skärbräda med bakplåtspapper. Strö över mandel. Förvara godiset i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!