Chokladcookies med vit choklad och polkagris

Glutenfria chokladcookies som nästan blir som brownies i konsistensen. Kakorna doppas i vit choklad och toppas med goda och dekorativa polkagrisar. 

Sara Aasum Hultberg
Chokladcookies med vit choklad och polkagris
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad - hackad
  • 1,5 dl strösocker
  • 40 g smör - rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 0,75 dl majsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • 100 g vit choklad
  • 1 dl polkagrisar - krossade

Gör så här

  1. Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikron och låt den svalna. Blanda strösocker och smör i bunken till en köksassistent med vinge tills det är jämnt blandat.

  2. Tillsätt äggen, ett i taget, och sedan Maizena, bakpulver och salt.

  3. Vänd ner den smälta chokladen i smeten och rör tills allt är blandat. Låt smeten vila i 30 min i rumstemperatur.

  4. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Skopa upp 15 kakor med en glasskopa, eller en sked, på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna.

  6. Smält den vita chokladen och doppa kakorna till hälften i den. Garnera kakorna med krossade polkagrisar. Låt dem stelna i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?

Se även recept på:

Våra bästa lussebullar 

Saftig mjuk pepparkaka

Pepparkaksdeg