Chokladcheesecake med hallon

Chokladcheesecake med hallon kan vara godaste efterrätten med choklad någonsin. Prova det här receptet! Syrliga hallon bryter fint mot det söta.
Mia Öhrn

Cheesecake botten

  • 250 g double chocolate chip cookies
  • 75 g smör - rumsvarmt

Cheesecake fyllning

  • 400 g naturell färskost - t ex Philadelphia
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl kaffe - starkt, ljummet
  • 200 g mörk choklad - (70%)
  • 2 ägg
  • 0,75 dl strösocker

Garnering

  • 250 g hallon - färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna i bottnen och upp på kanterna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd invändigt med bakplåtspapper. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen förbereds.

  3. Rör färskost och crème fraiche smidigt. Blanda ner kaffet, lite i taget. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör ner den i färskostblandningen.

  4. Vispa ägg och socker och blanda ner lite i taget i färskostsmeten. Häll smeten i formen.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, den stelnar i kylen. Låt svalna och ställ sedan i kylen.

  6. Lossa cheesecaken från formen och garnera med hallon.

Recept av Mia Öhrn. Kakan går att göra i god tid och frysa in, eller förvaras väl inplastad i kylen 4–5 dagar före servering.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!