Chokladbröd

Möra kakor med god chokladsmak. Alltid lika uppskattade.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Pensling

  • 1 ägg

Garnering

  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda samman smör och florsocker. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda till en smidig deg. Dela degen i 6 bitar. Forma bitarna till rullar. Lägg rullarna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till rullarna.

  2. Pensla rullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

  3. Grädda mitt i ugnen 15 min. Skär dem när de fortfarande är varma i ca 2 cm breda, lite sneda, bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!