Chokladbräck med russin och nötter

Chokladbräck med russin och nötter är ett snabbgjort godis. Tempereringen ger chokladen fin, glansig lyster och hård­heten som ger det där bräcket när man bryter den.

Pierre Ekelöf
Chokladbräck med russin och nötter
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 150 g choklad - mörk (65 %)
  • 0,5 dl frukt och nötter - torkad, t ex russin, pistasch- och hasselnötter, gärna rostade

Gör så här

  1. Temperera chokladen: Finhacka chokladen. Lägg hälften av den i en bunke. Värm chokladen till 45° i mikrovågsugn. Tillsätt resten av ­c­ho­kladen under ­omrörning så att dess ­temperatur sänks. Om inte all choklad smält kan man värma den försiktigt igen i mikron och röra om. Rör tills all choklad har smält.

  2. Bred ut chokladen på ett smörgåspapper. Strö över russin och nötter.  Låt den stelna i rumstemperatur, gärna över natten. Bryt chokladbräcket i bitar.

Vad tyckte du om receptet?