Chokladbräck med russin och nötter

Chokladbräck med russin och nötter är ett snabbgjort godis. Tempereringen ger chokladen fin, glansig lyster och hård­heten som ger det där bräcket när man bryter den.
Pierre Ekelöf
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 150 g choklad - mörk (65 %)
  • 0,5 dl frukt och nötter - torkad, t ex russin, pistasch- och hasselnötter, gärna rostade

Gör så här

  1. Temperera chokladen: Finhacka chokladen. Lägg hälften av den i en bunke. Värm chokladen till 45° i mikrovågsugn. Tillsätt resten av ­c­ho­kladen under ­omrörning så att dess ­temperatur sänks. Om inte all choklad smält kan man värma den försiktigt igen i mikron och röra om. Rör tills all choklad har smält.

  2. Bred ut chokladen på ett smörgåspapper. Strö över russin och nötter.  Låt den stelna i rumstemperatur, gärna över natten. Bryt chokladbräcket i bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!