Chokladbollar med jordgubbar

Chokladbollar måste inte alltid smaksättas med kaffe, pröva jordgubbar! Försök hitta så smakrika som möjligt, annars tar chokladsmaken över.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g jordgubbar
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 3 dl havregryn

Garnering

  • strössel - eller pärlsocker att rulla bollarna i

Gör så här

  1. Mosa jordgubbarna ganska grovt med en gaffel.

  2. Arbeta ihop alla ingredienser i en bunke, gärna med händerna.

  3. Smeten blir ganska lös. Ställ den i kylen ca 30 min så att den tjocknar och blir lättare att hantera.

  4. Forma smeten till bollar och rulla dem i strössel eller pärlsocker. Låt stelna i kylen. Förvara dem i kylen fram till serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!