Chokladbollar med hasselnötter

Snabbt, enkelt och sagolikt smarrigt! De här godsakerna smakar som nutellabollar men är mycket nyttigare!
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dl hasselnötsmjöl - eller mixade hasselnötter
  • 10 dadlar - urkärnade
  • 2 msk kokosolja
  • 0,75 dl kakao
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt

Att rulla i

  • 2 dl hasselnötter

Gör så här

  1. Mixa hasselnötterna fint eller använd hasselnötsmjöl. Mixa dadlarna för sig. Mixa hastigt ihop alla ingredienser till en slät massa.

  2. Hacka hasselnötterna som bollarna ska rullas i och lägg på ett fat. Rulla massan till bollar och rulla i de hackade hassel­nötterna.

  3. Förvara bollarna i en lufttät burk i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!