Chokladbollar – klassiskt recept

Recept på klassiska chokladbollar med smak mörkrostat kaffe, gärna en shot espresso – det gör susen i chokladbollar! Godsaken vi aldrig tröttnar på!
Allt om Mat
Chokladbollar med smak mörkrostat kaffe, gärna en shot espresso.
Chokladbollar med smak mörkrostat kaffe, gärna en shot espresso. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 - 2 msk kaffe - kallt gärna espresso
  • 5 dl havregryn

Garnering

  • 2 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Vispa smör, socker och vaniljsocker med elvisp.

  2. Tillsätt kakao, kaffe och havregryn och blanda till en fast smet.

  3. Rulla smeten till bollar. Rulla bollarna i kokos och ställ dem i kylen ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!