Chokladbollar – klassiskt recept

Recept på klassiska chokladbollar, en enkel godsak vi aldrig tröttnar på. Chokladbollar med mörkostat kaffe eller en shot espresso får extra härlig smak.

Petra Lindstrand
Chokladbollar – klassiskt recept
Klassiska chokladbollar - perfekta att baka till fika och kalas. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 - 2 msk kaffe - kallt gärna espresso
  • 5 dl havregryn

Garnering

  • 2 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Vispa smör, socker och vaniljsocker med elvisp.

  2. Tillsätt kakao, kaffe och havregryn och blanda till en fast smet.

  3. Rulla smeten till bollar. Rulla bollarna i kokos och ställ dem i kylen ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: