Chokladbars med rice krispies

Chokladbars med rice krispies är ett sötsalt, krispigt och fullkomligt beroendeframkallande godis.
Mia Öhrn
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 5 dl Rice krispies
  • 1,5 dl jordnötter - salta
  • 100 g smör
  • 200 g mjölkchoklad
  • 300 g choklad - mörk

Garnering

  • 50 g mjölkchoklad
  • 0,5 dl jordnötter - salta

Gör så här

  1. Blanda rice krispies och jordnötter i en bunke.

  2. Smält smör och mjölkchoklad tillsammans över vattenbad eller i en kastrull. Häll den smälta blandningen i bunken och rör om.

  3. Skeda upp smeten på remsor av plastfolie och forma till längder med hjälp av plasten. Tryck ihop smeten så att den håller ihop. Låt stelna i kylen ca 1 timme.

  4. Skär längderna i 4–5 cm långa bitar. Använd gärna en tandad kniv och arbeta med försiktigt sågande rörelser så att de inte smular sönder. Blir det ändå smulor är det ingen fara, dem kan man blanda med det sista av chokladen och göra goda toppar av.

  5. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa godisarna och lägg dem med jämna mellanrum på skärbrädor eller brickor med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.

  6. Smält mjölkchokladen till garneringen. Grovhacka jordnötterna.

  7. Spritsa eller ringla chokladen över bitarna och strö över nötterna. Låt stelna i kylen och förvara kallt fram till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!