Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kladdkaka med choklad och valnötter

Kladdkaka med choklad och valnötter. Kladdkakan är fantastiskt god och mäktig, räcker till många.

Ann-Sofie Dahl
Kladdkaka med choklad och valnötter
Kladdkaka med choklad och valnötter
Kladdkaka med choklad och valnötter
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 100 g valnötter
  • 150 g mörk choklad - mörk
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 150 g smör - rumsvarmt

Garnering och tillbehör

  • 50 g valnötter
  • 1 msk florsocker
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Sätt ugnen på 150°.

  2. Mixa valnötter, choklad och mjöl i en matberedare en kort stund. Valnötter och choklad ska inte bli alltför finfördelade. Dela äggen och vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt 1/2 dl av sockret och fortsätt vispa ca 1 minut.

  3. Rör smöret vitt och pösigt tillsammans med resten av sockret. Rör ner äggulorna, en i taget. Tillsätt valnötsblandningen och rör om. Vänd försiktigt ner äggvitorna i kaksmeten.

  4. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen ca 50 min tills kakan börjar släppa kanten.

  5. Låt kakan svalna helt. Lägg valnötter på kakan och sikta florsocker över. Garnera med hela jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?