Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choklad- och polkagrisfudge  

Choklad- och polkagrisfudge är åter bevis på att mint och choklad trivs bra ihop. Använd termometer för att hålla koll på konsistensen på fudgen.

Monica Eisenman
Choklad- och polkagrisfudge  
Choklad- och polkagrisfudge  
Choklad- och polkagrisfudge  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 gchoklad- mörk (60–70 % kakaohalt)
  • 5 dlströsocker
  • 2 dlmjölk
  • 50 gsmör
  • 3 mskkakao
  • 2 msksirap- ljus
  • 1,5 dlpolkagrisar- krossade

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Lägg choklad, socker, mjölk, smör, kakao och sirap i en kastrull. Koka upp över låg värme under omrörning tills sockret lösts upp. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel.

  2. Öka värmen lite och låt blandningen koka till 115°. Rör försiktigt då och då. Ta kastrullen från värmen och doppa ner den i ett kallt vattenbad ca 5 sekunder, så att kokningen avstannar. Ställ kastrullen åt sidan och låt smeten svalna till 50°.

  3. Vispa fudgen med elvisp ca 1 minut. Blanda i 1 dl polkagrisar. Tryck ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper. Tryck ner resterande polkagrisar. Ställ in fudgen i kylen tills den stelnar och skär den sedan i små rutor. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur eller i frysen.

Vad tyckte du om receptet?