Choklad- och kokosmuffins

Fluffiga, drömgoda muffins bakade på mandel- och kokosmjöl. Toppa muffinsen med en chokladglasyr och strö över kokos.

Elisabeth Johansson
Choklad- och kokosmuffins
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

Choklad- och kokosmuffins

  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,75 dl kokosolja
  • 2 ägg
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 dl sötströ - eller lättströ

Chokladglasyr

  • 75 g mörk choklad - sockerfri
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 1 msk kokos - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Sätt ut pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga). Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver i en skål.

  3. Smält kokosoljan.

  4. Vispa upp äggen.

  5. Vispa ihop den smälta kokosoljan, kokosmjölken och sötströ eller lättströ i en skål, vispa ner blandningen i de uppvispade äggen, vispa sist i de torra ingredienserna. Fördela smeten i formarna.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut muffinsen, låt de svalna och gör glasyren så länge.

  7. Hacka chokladen och lägg den i en skål.

  8. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör tills chokladen smält, låt svalna något.

  9. Glasera muffinsen och strö över kokos.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök