Choklad- och kokoskaka

Recept på klassisk choklad- och kokoskaka. Den här kakan är en god blandning mellan chokladbrownie och kokoskaka. Den är mäktig, så skär i små bitar. Passar både som dessert och till kaffet.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2,5 dl smör - smält
  • 5 dl vetemjöl
  • 8 msk kakao
  • 3 tsk vaniljsocker

Kokostäcke

  • 0,75 dl smör - smält
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 3,5 dl sirap - ljus
  • 7,5 dl kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnslångpanna med bakplåts- papper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det samt det smälta smöret i ägg- och sockersmeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 15 min.

  2. Blanda samman alla ingredienser till kokostäcket i en kastrull. Låt smeten sjuda 5 min under omrörning.

  3. Fördela kokossmeten jämnt över botten och sätt in i ugnen igen. Grädda ytterligare 15 min eller tills kokostäcket är gyllenbrunt. Låt svalna helt innan den skärs i bitar. Kakan kan frysas.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!