Choklad- och jordnötsbräck

Choklad- och jordnötsbräck är perfekt till espresso. Choklad och krämigt jordnötssmör är en härlig kombo. Sältan från jordnötterna och eventuellt lakrits eller kaffe fungerar som en god smakkontrast.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 g choklad - mörk, av god kvalitet, minst 60 % kakao
  • 3 msk jordnötssmör
  • 0,5 dl jordnötter - salta
  • 1 tsk saltlakritspulver - eller -granulat, eller espressokaffepulver

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar. Smält den i mikro 1–2 min. Ta ut och rör någon gång under tiden. Värm därefter jordnötssmöret ca 5 sekunder så att det får en lös och rinnig konsistens.

  2. Häll ut chokladen på en skärbräda, gärna av marmor. Bred ut så den blir 2–3 mm tjock. Ringla över jordnötssmöret. Dra med en tandpetare så att det bildas ett fint mönster.

  3. Strö över jordnötter och eventuellt lakrits eller kaffepulver. Ställ kallt att stelna. Skär i olika stora bitar. Låt bräcket gärna ligga kvar på den kalla ytan, det smälter ganska fort i värme.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!