Choklad- och honungspastej med flarn och bär

Recept på choklad- och honungspastej med flarn och bär. En dessert för passionerade chokladälskare.
Recept på choklad- och honungspastej med flarn och bär.
Recept på choklad- och honungspastej med flarn och bär. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g choklad - mörk
  • 100 g honung
  • 1 äggvita

Flarn

  • 0,5 dl äggvita
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt

Garnering

  • saffrans- och yoghurtkräm - se recept yoghurt- och honungssorbet
  • bär - t ex hallon, smultron
  • florsocker
  • citronmeliss - eller mynta

Gör så här

  1. Smält försiktigt choklad och honung över vattenbad. Vispa äggvitan fluffig och vänd ner den i chokladsmeten.

  2. Häll smeten i en plastad form, ca 20 x 30 cm. Pastejen ska vara ca 1 cm hög. Låt stelna i kyl.

  3. Flarn: Sätt ugnen på 200°. Lättvispa äggvitan med sockret. Blanda i mjöl och salt.

  4. Bred ut smeten till tunna flarn på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler.

  5. Skär pastejen i bitar med en varm kniv. Lägg bitarna på flarnen. Spritsa på saffrans- och yoghurtkräm och garnera med bär, florsocker och citronmeliss eller mynta. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!