Choklad- och hasselnötskakor

Servera gärna kakorna tillsammans med ett glas ”LCHF-mjölk”, 1 del grädde och 2 delar kallt vatten.
Elisabeth Johansson
Choklad- och hasselnötskakor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2,5 dl hasselnötsmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 0,75 dl lättströ - eller sötströ
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 4 msk kokosolja
  • 2 ägg
  • 1,5 dl hasselnötter
  • 75 g mörk choklad - sockerfri

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185 grader.

  2. Blanda alla torra ingredienser.

  3. Smält kokosoljan i en kastrull på svag värme.

  4. Vispa ihop de torra ingredienserna med kokosoljan och äggen.

  5. Hacka hasselnötterna och chokladen, blanda ner det i kakdegen. Forma bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem lite med handen.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök